Произведение на изкуството, което лети - суперавтомобилът на Марко ван Бастен се продава. През годините си в Милан легендарният нидерландец кара една от най-красивите суперколи, произвеждани някога. Тя е и една от най-малко продаваните, но сега се продава на изключително изгодна колекционерска цена.

Няма как да не се спомене, че страстта към автомобилите е общ знаменател сред футболистите. В днешния Милан Златан Ибрахимович е най-известен с това, имайки в гаража си редица коли, с една от които лъсна по всички таблоиди преди около 2 години – Ferrari Monza SP2, оценявано на 2 милиона евро.

Ван Бастен пък безспорно един от най-великите нападатели за всички времена, оставяйки своя незаличим отпечатък в историята и на Европейското първенство през 1988 година.

Със сигурност попадението във вратата на Ринат Дасаев е един от най-ценните спомени за символа на Аякс и Милан, който въпреки че прекратява кариерата си на 28 години, има на сметката си 314 гола в професионалния футбол.

Друго ценно нещо за някогашния стрелец със сигурност е тъмнозеленото му Porsche 928. Автомобилът е предлаган от известния италиански дилър “Dream wheels”. 

Колата е GT конфигурация и е изминала по-малко от 80 000 км от регистрацията си, която датира от 1989 г., когато Ван Бастен е на върха на своята спортна слава в Италия. Цената на екземпляра е 65 000 евро.