Автобусът на латвийския шампион РФС се преобърнал на магистрала в бившата съветска република. Причина за страховития инцидент били усложнените метеорологични условия заради паднал сняг и опит на шофьора на рейса да избегне сблъсък с автомобил. Част от отбора на РФС е бившият вратар на ЦСКА Витаутас Черниаускас. Играчите се връщали в Рига след контрола в Хелзинки с местния ХИК, завършила с победа 2:0 за  латвийския шампион.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Futbola klubs RFS (@fk_rfs)

За щастие инцидентът се е разминал без жертви. Няколко играчи са получили наранявания, но те не застрашават живота или кариерите им. На един от футболистите се налага да бъде направена операция на носа.

„Отчитайки сериозността на инцидента, може да отчетем с радост, че на нас ни провървя. Никой не загина и никой не получи сериозни наранявания. Футболистите са в шок, но са щастливи, че са живи“, обявиха от клуба.
 
В деня на инцидента в профила на РФС в Инстаграм е публикувано видео, на което футболистите бутат клубния автобус, който не може да излезе от хлъзгав участник на паркинг.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Futbola klubs RFS (@fk_rfs)