Нова звездна среща имаше Христо Стоичков в Южна Америка. Този път той се видя с идола на Уругвай и на аржентинския Ривер Плейт - Енцо Франческоли.

Камата изгледа с 60-годишния Енцо победата на  Ривер с 4:1 над Нюелс олд Бойс на стадион "Ел Монументал", а след това двамата си размениха фланелки на ЦСКА и Марсилия, с които се срещнаха на терена през сезон 1989/90 на четвъртфинал в турнира за Купата на европейските шампиони. Тогава френският първенец елиминира българския с 1:0 в София и 3:1 у дома, Христо игра и в двете срещи от първата минута, а Франческоли влезе като резерва у нас и бе титуляр в Марсилия. Освен това Стоичков получи и екипи на Ривер Плейт с неговото име. 

 

Франческоли е петкратен шампион на Аржентина, носител на Копа Либертадорес, първенец на Франция, както и трикратен носител на Копа Америка с Уругвай. Два пъти е играч №1 на Южна Америка (1984 и 1985 г.).

Стоичков е пратеник на гиганта "Унивижън", водеща медия за испаноговорящата аудитория в Централна Америка, САЩ и Канада. Интервютата на Ицо със звездите се разват на огромен интерес по цял свят.