Легендата на българския футбол и Барселона - Христо Стоичков, коментира защо световната суперзвезда Лионел Меси не се завърна в състава на каталунците, а предпочете да продължи кариерата си в американския Интер Маями.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Ние не играехме за пари, играехме от любов към футбола. За мен не беше важно да знам заплатата или бонусите си, а по-важно беше да играя и хората да ме ценят. Агентите ще се погрижат за останалото. Меси се премести в МЛС, за да играе и побеждава. Парите не го интересуват, защото обича футбола. Знаех, че той няма да се върне в Барселона заради начина, по който си тръгна и последствията от случилото се. Той искаше да остане на всяка цена, за да завърши кариерата си в Барселона“, заяви Стоичков, цитиран от beIN Sports.

„Меси направи това, което малко хора щяха да направят. Той каза, че няма да се връща, за да не страдат съотборниците му. Това показва неговото величие, защото той можеше да се върне, но, разбира се, президентът трябваше да намали заплатите на играчите и други разходи, за да се случи това“, допълни Камата.