Черногорската футболна звезда Стеван Йоветич ще се премести от лятото в сръбския гранд Партизан.

33-годишният Йоветич в момента играе за Херта в Бундеслигата, но договорът му изтича през лятото и няма да бъде подновен. Подобен ход с връщане на стадиона на улица Хумска в Белград изглежда като логичен ход за край на кариерата, тъй като Йоветич е започнал професионалния си път точно на това място.

Според източник на sportal.blic.rs, и двете страни биха били доволни от такъв развой на събитията и водят активни разговори по въпроса. Официално потвърждение обаче се очаква след средата на месеца.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Отличен нападател, в последните години играещ и като човек зад гърба на тарана, Йоветич се слави и с безупречно поведение извън терена.

Той напусна Партизан през 2008-а година, за да подпише с Фиорентина, а след това кариерата му премина през клубове като Манчестър Сити, Интер, Севиля и Монако, преди да се установи в германската столица през лятото на 2021-а година.

За националния отбор на Черна гора има 67 мача и 31 попадения, а в последната седмица на март влезе като смяна при успеха на малката балканска страна в Разград срещу България. В група G на Европейските квалификации са още отборите на Сърбия, Унгария и Литва.

Автор: Атанас Василев/БТА