Защитникът на Атлетико Мадрид - Стефан Савич беше избран за футболист номер 1 за 2021-а година на Черна гора. Бранителят, който вече шеста година е неизменна част от селекцията на Диего Симеоне, отвя конкуренцията.

Той събра 96 гласа в анкетата на Футболния съюз на страната, в която гласуват треньорите, капитаните на отборите, както и журналистите, пишещи за футбол. На 2-о място се нареди Стеван Йоветич от Херта Берлин с 35 гласа, а трети е централният бранител на Партизан Белград Игор Вуячич с 24.

Рекордьор по най-много спечелени първи места в анкетата в Черна гора си остава Мирко Вучинич, който е бил посочван за номер 1 седем пъти.

"За мен е огромна чест да бъда на тази сцена за пети път в кариерата си. В годината, в която спечелих титлата на Испания с Атлетико, тази награда е черешката на тортата и има специално място в сърцето ми. Ще продължа да представям Черна гора както и досега, по възможно най-добрия начин. Първо искам да се възстановя от мускулната контузия, за да бъда готов за мачовете след Нова година, а след това чакам с нетърпение и срещите с националния отбор", каза Савич при награждаването си.

Тримата най-добри играчи във вътрешното първенство са Драшко Божович от Дечич Тузи пред Игор Иванович и Милош Раичкович - двамата от Будучност Подгорица. Милия Савович стана най-добър треньор на малката балканска страна след успехите, които постигна със Сутиеска Никшич.

Двамата таланти на Будучност Подгорица Лазар Мийович и Виктор Джуканович, както и Никола Янич от Сутиеска бяха посочени за най-добрите млади играчи през годината. А състезаващата се в първенството на Беларус Армиса Куч, която е нападателка на ФК Минск стана номер 1 в женския футбол.