Лука Миливоевич взе решение да прекрати кариерата си в националния отбор на Сърбия, след като селекционерът Драган Стойкович-Пикси го игнорира и не го включи в групата от 30 футболисти за мартенските квалификации по пътя към Катар'2022. Новината съобщи самият полузащитник на Кристъл Палас.

"Искам да благодаря на новия национален треньор, че ми помогна да взема решение, което доста дълго време се въртеше в главата ми и не знаех кога ще дойде този момент", коментира Миливоевич пред вестник "Вечерне Новости".

"Определено казах довиждане на моята фланелка от националния отбор на Сърбия, когато бях на 29. Желая на националния отбор всичко най-добро, успехи в предстоящите квалификации", сподели той.

Миливоевич, който е вкарал един гол във всичките си 38 мача, реално не е викан след отпадането на "плавите" в групите на Световното първенство през 2018-та година в Русия. Тогава той публично разкритикува селекционера Младен Кръстаич заради смяната си по време на поражението с 1:2 от Швейцария, но след това беше извикан и от следващия треньор Любиша Тумбакович по време на провала в квалификациите за Евро 2020.

След дълги разправии и преговори, Драган Стойкович пое поста на Тумбакович. Другата донякъде очаквана липса е изваждането на 35-годишният капитан Александър Коларов, тъй като ще се прави подмладяване на отбора по пътя към следващото Cветовно първенство. Но Миливоевич също така нападна и ръководството на Футболния съюз на Сърбия.

"Tе се опитваха всячески да ме извадят от националния отбор по какви ли не начини и аз обвинявам единствено себе си, че не взех по-рано това решение", добави халфът.

"Останах в отбора след Русия 2018 заради отбора и заради треньорите, надявайки се, че ще се случи в някакъв момент нещо по-добро. Но не стана! Предполагам, че се гордеят със себе си", завърши изказването си халфът.

Сърбия стартира битката за място в Катар у дома в Белград на 24-ти март срещу Република Ирландия и срещу европейския шампион Португалия три дни по-късно. На 30-ти март пък гостуват на Азербайджан.