Слуховете около евентуално бъдещо назначение на Ерик тен Хаг начело на Манчестър Юнайтед стават все повече с всеки изминал ден, а медиите търсят всевъзможни източници на информация относно нидерландския наставник.

Един от най-интересните такива се оказва Стив Макларън, който бе помощник на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, а впоследствие спечели титлата в Нидерландия начело на Твенте, където негов помощник именно Тен Хаг.

“Трябваше да започнем подготовка за новия сезон на следващия ден, когато попитах Ерик дали има ясна програма. Тогава седнахме и той два часа ми обяснява за всички шест седмици ден по ден. Беше обмислил всеки детайл, всичко бе готово. Всяка почивка за пиене на вода беше фиксирана. Никога не бях виждал такова нещо. Той беше безценен за мен в първата ми година в Твенте. Както за мен, така и за целият отбор. Неговата работа бе най-добрата, която съм виждал. Нямаше да оцелея без него. Аз смятах, че работя усърдно, докато не срещнах Ерик". 

Голямата му сила не е само вниманието към детайлите и организацията, но и това, че има ясна философия за това как иска да играе футбол и какъв климат иска да създаде в отбора. В Байерн работи с Гуардиола и открадна някои неща и от неговата философия. Викаха му малкия Пеп. В Твенте бе създал планове за развитие на всеки играч, което бе решаващо. Направи същото и в Аякс. За всеки играч - от младежкият състав до първия отбор. Единственият друг човек, който съм виждал да анализира така мачове, е Алекс Фъргюсън”, разказа Макларън впечатленията си пред “Телеграф”.