Спортният министър на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Турки Ал Сауд приветства португалеца Кристиано Роналдо след като футболистът подписа договор с отбора от местната първа лига Ал Насър, пише агенция ДПА.

„Един от най-великите на всички времена потвърдено ще започне ново приключение в Саудитска Арабия“, написа министърът в социалната мрежа Туитър и добави: „Кристиано, добре дошъл в новия си дом. Пожелавам на теб и семейството ти прекрасно преживяване.“

37-годишният Кристиано Роналдо осъществи трансфер в Ал Насър с контракт до 2025 година след разтрогването на договора му с Манчестър Юнайтед. Според информациите, португалецът ще печели по около 200 милиона евро на сезон и след 2025-а се очаква да стане посланик на кандидатурата на Саудитска Арабия за Световното първенство през 2030-а заедно с Египет и Гърция.

Роналдо, който стана първият футболист, отбелязал гол на пет Мондиала, е печелил европейската титла с Португалия и четири пъти Шампионската лига – четири с Реал Мадрид и един път с Манчестър Юнайтед.

Автор: Кремена Младенова, БТА