Катарските собственици на Пари Сен Жермен не искат да инвестират в Ливърпул или Манчестър Юнайтед, твърди The ​​Times. По-рано през седмицата на Острова писаха, че Qatar Sports Investment обмислят или да инвестират или да придобият изцяло клуб от Висшата лига.

Въпреки това, според The ​​Times, QSI разглеждат само закупуването на миноритарен дял в елитен отбор, тъй като нямат планове да продават ПСЖ.

В понеделник беше съобщено, че президентът на френския шампион Насер Ал-Хелайфи се е срещнал с колегата си от Тотнъм - Даниел Леви. Тя се е състояла в Лондон и въпреки че източници, близки до Леви твърдят, че това е бил просто приятелски разговор, на нея вероятно е било обсъждано съучастие в собствеността на Тотнъм.

Малко по-късно беше разкрито, че фондът обмисля да инвестира 1 милиард евро в „шпорите“, а срещу тази сума ще получи в замяна 25% от акциите на лондонския клуб. Собствениците на ПСЖ обаче нямат интерес за подобни операции в тимовете на Ливърпул и Ман Юнайтед, за които беше обявено, че се търсят нови инвеститори.

Към момента Qatar Sports Investment притежава ПСЖ и 22% от португалския Спортинг Брага.