РедБърд Капитал Партнърс, който е част от акционерите на Фенуей Спортс Груп – собствениците на Ливърпул, имат желанието да придобият пълния контролен пакет на португалския гранд Спортинг Лисабон.

Американците ще предложат 100 милиона евро за закъсалия гранд от Иберийския полуостров на BCP и Novobanco. Стойността на клуба възлиза на 240 милиона евро, но в тях американците си приспадат дълговете на стойност 128 милиона евро към Mandatory Convertible Securities.

Liverpool Echo твърди, че американският фонд, който работи в тясно сътрудничество с Леброн Джеймс има за цел да вземе Спортинг и да изкупи дори дълговете на „лисабонските лъвове”. Към отбора обаче интерес има и от Bank of America и фондът Carlyle.

Припомняме, че Спортинг има текущ период за подписка за облигационен заем, пуснат от SAD, който е на стойност 30 милиона евро и датира до 15 часа на 6-и декември. Заемът има брутен лихвен процент от 5,25% годишно и е с шест милиона облигации с номинална стойност от по пет евро. В допълнение на това въпросното задължение вече се погасявя от 2018-а година и е абсолютно задължителен за заличаване.