Преди квалификацията за европейското първенство между Унгария и България капитанът на националния отбор Доминик Собослай говори за напрежението върху националния отбор, като засегна и други интересни теми.

В понеделник националният отбор на Унгария ще започне квалификационната си група за Европейското първенство срещу България, а преди срещата капитанът на националния отбор Доминик Собослай отговори на въпросите на журналистите на пресконференцията, която се проведе.

"Текущата ситуация е много различна от тази, която беше на Европейското първенство или в група А на Лигата на нациите, защото сега всички очакват да печелим мачовете и да не завършим втори в групата при никакви обстоятелства. В същото време не искам отборът да бъде стресиран заради очакванията, ако можех, бих поел целия натиск върху унгарския национален отбор. Във всеки случай не трябва да обръщаме внимание на напрежението, а на собствената си игра, основното е да си помагаме и да даваме възможно най-доброто представяне", сподели Собослай

„Не знам дали всеки отбор наистина ще се защитава срещу нас, явно зависи от нашата игра и резултатите, с които започваме квалификационната серия. Противниците със сигурност ще гледат предишните ни мачове, било то срещите в Лигата на нациите или подготвителните мачове. Там наистина атакувахме, но ще видим кой как ще играе срещу нас. Каквато и тактика да избере противникът ни, ние ще се адаптираме", добави полузащитникът.

"Адам Салай се бореше за всяка топка, работеше без прекъсване за отбора в продължение на деветдесет минути. Ще се опитаме да го сменим, както и всеки играч, който междувременно е напуснал националния отбор. Тук имаме Адам Мартин, Андраш Немет и Барнабас Варга, който е голмайсторът в унгарското първенство, така че независимо дали се подреждаме с класически нападател или фалшива деветка, имаме точните играчи", завърши Собослай