Бразилия победи Аржентина с 1:0  в една от най-интересните контроли във вторник вечер. Двубоят се игра на стадион „Кинг Абдула Спортс Сити” в град Джеда в Саудитска Арабия.

Победният гол на Бразилия бе дело на Жоао Миранда в добавеното време на срещата. Бразилците имаха и други възможности в хода на мача, но поразиха вратата, пазена от Серхио Ромеро чак в продължението.

Джовани Ло Селсо отправи удар към вратата на Бразилия в 8-ата минута, но не бе достатъчно точен. В обратната посока Миранда напредна обещаващо в 15-ата минута и стреля силно с глава, засичайки топката след центриране от корнер, но я прати над вратата.

Пак Миранда овладя добър пас в 28-ата минута и отправи опасен удар, но защитата на Аржентина се справи, благодарение на Николас Отаменди.

Минута по-късно Пауло Дибала стреля от средно разстояние към вратата на Бразилия от статично положение, но също не сполучи.

Неймар пропусна нова възможност за Бразилия в 38-ата минута, след като опита да изненада стража на съперника Серхио Ромеро.

Към края на първото полувреме реферът Феликс Брих отсъди нарушуение на границата на наказателното поле на Аржентина, което можеше и да е дузпа за Бразилия.

След почивката Мауро Икарди се озова в изгодна позиция в 51-ата минута след точен пас и стреля, но съперников бранител застана на пътя на топката. В 60-ата минута Леандро Паредес пробва мерника си от далеч, но прати топката вдясно от вратата. Минута по-късно и Джовани Ло Селсо не успя да затрудни сериозно противниковата защита.

Артур на свой ред пропусна добра възможност за Бразилия в 71-ата минута, а в 77-ата Неймар прати топката над напречната греда на Аржентина.

Каземиро можеше да порази вратата на съперника в 85-ата минута, но топката се отби в стената.

В третата минута на добавеното време на мача Миранда скочи високо, за да засече центриране от корнер на Неймар и реализира победния гол за Бразилия.