Отборите на Килмарнък и Сейнт Мирън от Висшата лига на Шотландия получиха служебни загуби от по 0:3 за мачовете си през октомври, в които не успяха да вземат участие заради нарушаване на протокола за коронавируса.

Килмарнък трябваше да отмени двубоя с Мъдъруел, след като няколко играчи дадоха положителни проби за COVID-19. Сейнт Мирън пък не успя да се яви за два свои мача - единият отново срещу Мъдъруел, а другият - срещу Хамилтън Академикал.

От Висшата лига на Шотландия посочиха, че двата отбора са признали нарушения на протокола, в това липса на осигуряване на нужната дистанция в клубните автобуси и по време на отборни вечери.

"Придържането към регулациите и протокола е критично важно, за да може сезонът да завърши по план. Ние забелязахме нарушенията, които са направени от Килмарнък и Сейнт Мирън и техните ръководства ще трябва да вземат мерки, за да не се допуска повторение на ситуацията", заявиха от Висшата лига на Шотландия.

Освен със служебни загуби, двата клуба бяха наказани и условно с по 40 000 лири, които ще им бъдат отнети при повторни нарушения до 30 юни.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.