Слуцк постигна много важен успех при гостуването си на Динамо Минск и остана лидер в класирането на Висшата лига. Гостите откриха резултата в 22-ата минута чрез Драман Салу. Домакините от своя стрна можеха да изравнят от дузпа в заключителните минути на първата част, но Бакхар пропусна. Слуцк удвои преднината си в началото на второто полувреме, а в края на срещата Карло Бручич върна едно попадение за Динамо.

Слуцк започна по-добре двубоя и стоеше добре организиран на терена. В първите минути на срещата липсваха головите положения пред една от двете врати.

В 22-ата минута гостите откриха резултата. След добре организирана атака, защитата на Динамо не се справи с изчистването на топката, която попадна в Драман Салу. Играчът от Буркина Фасо стреля от около 25 метра и кълбото влетя в долния ляв ъгъл на Плотников – 0:1.

Постепенно Динамо се отърси от ранния шок и притисна своя съперник. В 32-ата минута Олехнович стреля диагонално, но топката профуча покрай левия страничен стълб на Панкратов.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа пет минути по-късно, след като вратарят на Слуцк изблъска в наказателното поле Бакхар. Потърпевшият застана зад топката, но изстрелът му попадна в напречната греда, а при добавката Шикавка стреля с глава над вратата.

Гостите можеха да удвоят преднината си в края на първото полувреме, но след разбъркване останалият на стрелкова позиция Образов не уцели очертанията на вратата и топката излезе в аут.

Второто полувреме стартира по отличен начин за Слуцк. В 52-ата минута Умар Бала проби отляво и преодоля двама защитници на Динамо, след което подаде в наказателното поле към Абдул Гафар, който технично с пета отблизо удвои.

Динамо Минкс притисна своя съперник, но ударите по посока вратата на Панкратов не успяха да зстрашат вратаря на Слуцк и не водеха до опасности. В същото време гостите умело бранеха преднината си и разчитаха на контраатаки.

В 86-ата минута Динамо все пак успя да разпечата вратата на Панкратов. Карло Бручич получи в наказателното поле и с удар в далечни ъгъл намали резултата.

Дълбоко в добавеното време Бакхар стреля от дистанция, но право в ръцете на Панкратов и успехът отиде в Слуцк.

С постигнатият ценен успех тимът остава лидер с 16 точки от 7 мача, докато Динамо Минск е на незадоволителното 10-о място с актив от 9 пункта.

 

ДИНАМО МИНСК - СЛУЦК 1:2

0:1 Салу 22'

0:2 Гафар 52'

1:2 Бручич 86'

 

СЪСАВИТЕ:

ДИНАМО МИНСК: Плотников, Бакхар, Бручич, Горопевшек, Динга, Климович, Олехнович, Павловски, Риос, Шикавка, Шитов

СЛУЦК: Пакратов, Велко, Гафар, Коанда, Козлов, Короев, Образов, Салу, Такулов, Трубила, Бала