Кот д'Ивоар утвърди временния си треньор Емерсе Фае, който изведе националния отбор до титлата в турнира за Купата на африканските нации, за постоянен селекционер, съобщиха от федерацията на страната, цитирана от Ройтерс.
 
40-годишният Фае беше асистент в началото на турнира в Кот д'Ивоар миналия месец, но му се наложи да поеме тима след уволнението на френския специалист Жан-Луи Гасе, който си тръгна, защото отборът загуби два от трите мача в групата. Тимът все пак продължи напред като последен от най-добрите трети отбори в групите, а след това стигна до финал и спечели трофея след обрат срещу Нигерия.
 
"Емерсе Фае беше временен треньор до момента. Сега е утвърден като постоянен", каза президентът на федерацията Идрис Диало. Предишният опит на специалиста е само като треньор на юношите на Ница и на втория тим на Клермон.
 
Първият двубой на Фае начело на Кот д'Ивоар ще бъде приятелска среща през март, като съперникът предстои да се уточни, а след това ще има световни квалификации с Габон и Кения през юни.