Бившият футболист на Реал Мадрид - Антонио Касано винаги е имал проблеми с поддържането на състезателното си тегло, но в Кралския клуб това за него се усложнило неимоверно заради един от спонсорите. 38-годишният италианец призна в разговор с бившите си съотборници от националния отбор на Италия Бобо Виери и Фабио Канаваро, че в Мадрид изкушението се казвало Nutella.
 
"Когато пристигнах в Мадрид, отслабнах с 12 килограма. След това дойде Канаваро и аз започнах отново да качвам. В Реал "Нутела“ беше един от спонсорите и всеки месец ни даваха по пет килограма от продукта", припомни Касано.

Антонио Касано е футболист на Рома от 2001 до 2006 година, след което става част от Реал Мадрид. Носи екипа на белия балет до 2008 година.

източник: Gulliver/Getty Images

Под ръководството на новия италиански треньор Фабио Капело, когото Касано познава отлично от престоя им в Рома, нападателят вкарва 2 гола в първите два мача. 
 
„Почувствах се като краля на света. После той ме смени още след първото полувреме срещу Лион, налетях му в Херес и той ме извади от отбора“, продължи Касано, за чиито избухвания Капело измисли термина „касаната“, употребяван и до днес в Италия и Испания.
 
Касано качил цели 14 килограма в следващите 7 месеца, а течният шоколад на спонсора нагъвал директно от кутията с лъжица. 
 
„Беше отвратително, но нищо вече не ме интересуваше“, изтъкна той, като уточни, че много съжалява за Капело, защото той е "човек, когото истински обичам“.
 
Италианският нападател изигра 29 мача за Реал Мадрид, в които вкара четири гола. Той пристига от Рим през януари 2006 г., а на следващото лято клубът го дава под наем в Сампдория, а през 2008 г. е продаден на генуезкия отбор.