Расинг спечели Трофея на шампионите в Аржентина в скандален мач с 10 червени картона. Главен герой на сблъсъка с Бока Хуниорс на стадион "Вийя Мeрседес" в Сан Луис бе съдията Факундо Тейо, който изгони 7 играчи на Бока и трима от Расинг. Срещата бе прекратена в 118-ата минута при резултат 2:1 за Расинг, след като съпреникът остана с недостатъчен брой футболисти на терена.
 
Двата отбора си размениха по един гол в редовното време - Норберто Бриаско (19) изведе Бока напред в резултата, Матиас Рохас изравни три минути по-късно.
 
Първите два червени картона бяха вдигнати в края на 90-те минути. Себастиан Вия от Бока и Йохан Карбонеро от Расинг се спречкаха и бяха изгонени. Бока остана с 9 души в 100-ата минута, след като Алан Варела получи втори жълт и червен картон за грубо нарушение.
 
В 118-ата минута Расинг стигна до победен гол чрез  Карлос Алкарас и това разпали страстите. Изгонен бе авторът на попадението заради емоционалното празнуване на гола. Последваха сблъсъци между двата отбора на терена, а реферът продължи с картоните, като изгони още 4-ма от Бока - Луис Адвинкула, Франк Фабра, Диего Гонзалес и Дарио Бенедето. Червени картони получиха и вече замененият Карлос Самбрано, както и треньорът Уго Ибара. Към изгонените се присъедини и Катриел Кабейос от Расинг, който също взе дейно участие в сблъсъците на терена.
 
Така Расинг спечели Трофея на шампионите по административен път. Това е 14-та купа в историята на клуба, който се изравни по този показател с Ривър Плейт. Бока остава начело в класацията с 16 трофея.