Скандал избухна в Русия около мача между Сочи и Ростов на Ивелин Попов. По програма двубоят трябва да се играе днес от 20.00 часа, но провеждането му е под въпрос. Преди два дни бившият капитан на държавния ни тим и петима негови съотборници дадоха положителен тест за коронавирус и беше обявено, че срещата се отлага.
 
След това обаче от Руския футболен съюз съобщиха, че мачът може да бъде преместен само със съгласието на Сочи. Изненадващо домакините обявиха, че искат двубоят да се играе по програма. 
 
Това ядоса треньорът на Ростов Валери Карпин, който недоумява защо от федерацията трябва да се допитват до клубовете. 
 
"Не разбирам наистина нито Руския футболен съюз, нито Сочи. Какво по-голямо основание от това, че в нашия отбор има заразени с коронавирус. Всички бяхме поставени под карантина, не само тези, които дадоха положителен тест. Стоим затворени в хотелските стаи, дори и в коридора не излизаме. И сега трябва да летим до Сочи и да играем. Ами ако заразим и играчи на домакините? Не можем да отидем и с юношите, защото цялата академия беше разпусната още през март. Това са 15-17-годишни футболик.сти, не са тренирали близо три месеца - как да ги пуснем да играят?
 
Оказва се обаче, че в Сочи не мислят за здравето на своите играчи. Защото, вярвам всички са съгласни, и те могат да се заразят. Трите точки ли са най-важни? Та знаят, че е малко вероятно Ростов да може да лети и затова настояват двубоят да се играе по програма", заяви Карпин пред официалния сайт на клуба и потвърди, че заразата в отбора е тръгнала от халфа Хорен Байрамян, който е контактувал с близки, заразени с COVID-19.