Селекционерът на националния отбор на Аржентина по футбол Лионел Скалони заяви, че е твърде рано да планира живота без Лионел Меси и, че капитанът може да се завърне в отбора за световната квалификация с Перу във вторник, съобщи "Ройтерс".

Меси, който бе заявил, че ще се откаже преди Световното първенство през 2026 година, беше селектиран в състава на "гаучосите", въпреки мускулната контузия, която му попречи да играе в последните мачове на Интер Маями.

36-годишният футболист се появи на терена в 53-ата минута при победата на Аржентина над Парагвай с 1:0 в четвъртък и бе близо до отбелязването на гол, но ударът му срещна гредата при изпълнение на фаул в добавеното време.

"Лео е добре. Той тренира повече. Ще вземем решение. Зависи колко може да играе. Ако може, той ще играе", каза Скалони преди мача с Перу.

"Винаги пускаме да играят тези, които са на 100 процента или близо. Днес е много трудно за всеки да е в оптимална форма и може да има промени в сравнение с мача с Парагвай", допълни треньорът. "Видяхме, че отборът може да играе добре и без Меси", каза още Скалони.

Запитан дали тимът не трябва да свиква да играе без талисмана си, Скалони отговори: "Нека запомним, че той е още тук. Защо трябва да мислим какво ще стане, ако си тръгне. Истината е, че той още е активен. Да го оставим на мира и да не го пенсионираме", призова селекционерът.

Аржентина е на първо място във временното класиране на групата с 9 точки от три мача, като има аванс от две точки пред Бразилия./ БТА