Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони заяви, че е напълно отдаден на националния отбор и очаква да остане начело, докато президентът на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапиа реши друго.

46-годишният Скалони заяви преди няколко месеца, че обмисля да се оттегли, след като Аржентина победи Бразилия с 1:0 в квалификация за Световното първенство през 2026-а през ноември.

Местните медии съобщиха през януари, че треньорът се е съгласил да остане начело поне до края на Копа Америка, която ще се проведе от 20 юни до 14 юли в САЩ.

Скалони каза пред медиите, че възнамерява да остане начело и след континенталната надпревара.

"Нямах добра година и почувствах, че е време да спра. Днес съм тук с цялата си енергия, което, честно казано, не беше така през ноември. Докато президентът на Футболната асоциация иска да съм тук, ще бъда тук", коментира специалистът.

Той също така даде актуална информация за Лионел Меси и коментира решението си да остави Пауло Дибала извън състава от 29 играчи за последните им приятелски срещи.

"Хубавото е, че Меси има разбиране от своя отбор Интер Маями, особено след контузията. Това е важно, тъй като той получава повече минути. Виждаме го в отлична форма. Той ще се присъедини към тима за тренировка утре. Имаме специално отнощение към Дибала, но ние винаги казваме, че отборът е на първо място. Предвид обстоятелствата, че имахме проблеми на някои позиции, решихме да не го включваме. Знаем какво е дал за националния тим. Доста е болезнено, но това е решението, което взехме", каза Скалони.

Аржентина се изправя срещу Еквадор на 9 юни в Чикаго и срещу Гватемала във Вашингтон пет дни по-късно в навечерието на защитата на титлата си от Копа Америка. Тимът открива кампанията си в турнира срещу Канада на 20 юни в група "А", преди да играе с Чили и Перу.