Синът на легендата Диего Марадона – Диего - младши заяви, че наследството на славния аржентинец е последното нещо, за което мисли. Съдебната битка продължава, след като идолът на Неапол почина на 25 ноември след сърдечен арест.

Getty Images/Gulliver
4 снимки

Според „La Repubblica”, наследството на Марадона може да се равнява около 100 милиона долара. Легендарният аржентинец е изключил от завещанието бившата си съпруга Вероника Охеда и дъщерите си. Диего – младши е роден през 1986 година, но е признат от Марадона едва през 2007 година.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

„Наследството е последното нещо, за което мисля. Бих предпочел да гладувам цял живот, вместо да се сблъсквам с този проблем. Всички деца сме събрани заради баща ни. Днес ситуацията е толкова заплетена, че не мога да си позволя да изкажа присъда, тъй като в момента тече и разследване“, заяви Диего – младши пред Canale 5.

Getty Images/Gulliver
58 снимки

“В Аржентина излизат много фалшиви новини. Уважавам определен вид борби, но трябва да се правят по човешки начин. Много е лошо да идвате на гробището с адвокат и медиите, за да поискате ексхумация на тялото 48 часа след смъртта на човек. Не приемам това. Уважавам хората, които действат с правилните процедури“, добави още той.