Синът на Диего Марадона, който носи неговото име, продължава да твърди, че баща му е бил убит. Роденият през 1986 г. в Неапол от извънбрачна връзка между легендата и Кристиана Синагра, обясни как е преживял смъртта на баща си.
 
„Чувството за празнота никога няма да изчезне. Но обичта, която всички му показват, облекчава болката, поне отчасти. Опитвам се да гледам на нещата от положителната страна. Дълго време се борих с майка ми и цялото семейство за признаване на бащинството и в крайна сметка имах привилегията да съм близо до него и да имам нормална връзка между баща и син. Бяха прекрасни четири години.
 
Не съм приел обаче напълно смъртта му и не мисля, че някога ще се случи. 
По времето, когато той вече беше в тежко състояние, бях хоспитализиран с коронавирус и не можах да отида в Аржентина. Получих съобщение от един приятел испанец, но нямах представа за нищо. Пуснах телевизора и видях, че всички говорят за смъртта му. Тогава жена ми потвърди новината", обясни Марадона-джуниър.
 
Той също така призна, че най-много съжалява, че баща му не е успял да се срещне с внучката си и разкри, че все още изпитва болка.
 
„В момента се води открито разследване. Ние, неговите деца, наистина вярваме в аржентинското правосъдие. Убеден съм, че не трябваше да свърши така.
 
Баща ми беше убит. Не е моя работа да казвам кой го е извършил, имам мнение по този въпрос, но не мога да го  изразя.
 
Той беше оставен на произвола на съдбата, когато е можело да се направи нещо. Обещах си: до последния ден от живота си ще се боря за справедливост“, каза Диего Марадона-младши в интервю за Mediaset.
 
Легендарният аржентински футболист почина на 25 ноември 2020 г. Същия месец беше съобщено, че лекарят на Марадона е разследван по подозрение за небрежност.
 
Аутопсията разкри, че Диего е починал в резултат на остър белодробен оток, причинен от обостряне на хронична сърдечна недостатъчност. През март 2021 г. в Аржентина беше организиран марш под мотото „Той не умря, той беше убит“, чиито участници поискаха разследване на обстоятелствата около смъртта на бившия играч.