Всички знаят, че старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Пабло Симеоне е темпераментен човек, както в Аржентина, така и в Испания, но и в Италия, „неговата втора родина“. На един етап от кариерата си, по-конкретно в Лацио и в националния отбор, той е съотборник с Хуан Себастиан Верон. Двамата сформираха една от най-добрите халфови линии в европейския и световния футбол.

В документалния филм „Prime Video“ Симеоне и Верон разказват каква е била връзката помежду им, макар че двамата никога не са близки извън терена.

„Без съмнение Верон беше един от най-добрите футболисти на позицията си за своето десетилетие, седях до него. Той дойде и седнахме един до друг. Не му казвах здравей, той също, но връзката ни беше на терена. Ако докоснеха Верон, го защитавах като брат. Ако искаш да спечелиш, трябваше да го избереш. Това, което ни обединява, е целта, която имахме“, казва Симеоне.

Диего Симеоне и Верон

източник: Gulliver/GettyImages

„Имам дълбоко уважение и възхищение към Чоло, но не ми е приятел, никога не съм се смятал за негов приятел. Днес, с течение на времето, мога да се смятам за добър съотборник. В националния отбор имахме своите различия, в Лацио също. Убивах на терена и знаех, че и той ще убие вместо мен. Не вярвам, че всички трябва да се разбираме и да спим заедно в една стая. Напротив, трябва да има различия“, заяви пък Верон.

По-късно те се срещнаха отново в Естудиантес де ла Плата, клуб, където Верон вече беше като идол, а Симеоне му беше треньор.