Аякс спечели голямото дерби на Нидерландия с 1:0. Двата отбора премериха сили в 17-ия кръг на Ередивизие и възпитаниците на Петер Бош излязоха големите победители.

Домакините имаха първата възможност да открият резултата. В 17-ата минута Николас Талиафико се извиси над всички и стреля с глава, но малко над напречната греда.

Все пак натискът на Аякс даде резултата в 23-ата минута и домакините излязоха напред. Райън Гравенберх се измъкна от защитата на ротердамци и нахлу в наказателното поле, след което отправи плътен изстрел в средата на вратата, преодолявайки Ник Марсман.

В добавеното време на първата част гостите имаха отлична възможност да възстановят равенството, но Йенс Торнстра стреля покрай десния страничен стълб от добра позиция.

В 62-ата минута Фейенорд отбеляза попадение, но то бе отменено заради засада. Малко по-късно Стивън Бергюс стреля от въздуха от границата на наказателното поле, но топката премина покрай десния страничен стълб.

Фейенорд бе отборът, който владееше инициативата през втората част, но в добавеното време на двубоя нови пропуски направиха Лийрой Фер и Луис Фернандо Синистера. Първият принуди Андре Онана да се намесва решаващо, а вторият разтресе напречната греда.

С постигнатия успех Аякс се изкачи на върха в Ередивизие с актив от 41 точки, докато Фейенорд е четвърти с шест по-малко.