Швейцария разгроми Беларус с 5:0 като гост в първия мач от група "D" на европейските квалификации. Срещата се игра на стадион "Караджордже" в Сърбия.


бта
30 снимки

Срещата започна вихрено и с добра игра на швейцарците. Още в 4-ата минута пък Ренато Щефен откри резултата, след като се озова срещу опразнената врата на Беларус. 

В 17-ата минута Щефен отбеляза втори гол, след като Гранит Джака нанесе мощен изстрел, който бе избит от стража на Беларус. Топката попадна в свободния Щефен, който удвои преднината на Швейцария. 

Крилото на гостите оформи хеттрика си в 29-ата минута, когато Рикардо Родригес го намери с хубав пас. Щефен пък не се забави и прати топката в мрежата на Кудравец за 3:0. Попадението бе преразгледано с ВАР за евентуално нарушение в атака, но реферът Алехандро Ернандес потвърди първоначалното си решение и голът остана. 

Швейцарците не намалиха темпото и през второто полувреме вкараха още два гола. В 62-ата минута Гранит Джака стреля от ръба на наказателното поле и не остави шансове на стража - 4:0.

Само три минути след това Зеки Амдуни стигна до избита топка в пеналтерията на Беларус и по прекрасен начин се възползва от головото положение. Той преодоля стража Кудравец с удар в долния десен ъгъл и така оформи крайния резултат от 5:0.