С гол на Аманда Илестед в 90-ата минута отборът на Швеция победи с 2:1 Република Южна Африка в първа среща от група G на Световното първенство по футбол за жени, което се провежда в Австралия и Нова Зеландия.
 
Фридолина Рьолфо изравни за шведките в 65-ата минута, след като три след началото на второто полувреме Хилда Магая беше извела Южна Африка напред в резултата.
 
Другите два отбора в тази група са Италия и Аржентина, които се срещат в понеделник. Южна Африка участва за втори път на Световни футболни финали за жени, а днес момичетата от тази страна бяха на прага на първата си победа.
 
В друг мач за деня от Мондиал 2023 Нидерландия постигна икономична победа с 1:0 над Португалия в среща от група Е. Титуляр за "лалетата" беше футболистката на Арсенал - Виктория Пелова, чиято майка е българка. 
 
Единственото попадение за "лалетата" вкара преди почивката Стефани ван дер Грагт, разписвайки се в 13-ата минута. Попадението беше прегледано с помощта на системата ВАР заради съмнение за нарушение на Джил Роорд срещу вратарката на Португалия. 
 
На 27-и юли предстои гигантски сблъсък между Нидерландия и САЩ.