Звездата на Манчестър Юнайтед - Кристиано Роналдо, може да се завърне в родния си Спортинг Лисабон. Според „Foot Mercato“, португалците ще направят нов опита да си върнат 37-годишния нападател, след като вече веднъж това лято преговаряха за негов трансфер, но без успех.

Силен коз за Спортинг ще бъде участието им в Шампионска лига, което е голямото желание на Роналдо. Той вече беше отрязан от редица грандове, след които Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, Челси и Наполи, които ще играят в груповата фаза на турнира.

Сега се твърди, че активна роля за завръщането на Кристиано в Спортинг ще играе спортният директор на лисабонци Уго Виана, като той трябва да се справи с два сериозни въпроса: да убеди Манчестър Юнайтед или да продаде футболиста, или да го пусне като свободен агент, както и да се договори с него за заплатата му, която е непосилна към момента за лисабонските „орли“.

Кариерата на петкратния носител на „Златната топка“ започна именно в Спортинг, откъдето Сър Алекс Фъргюсън го купи за първия му престой в Манчестър Юнайтед през вече далечната 2003-а година.