Световната звезда Лионел Меси обяви вчера, че ще продължи кариерата си в американския Интар Маями. Мнозина са наясно, че аржентинецът отива в Мейджър Лийг Сокър, не за да печели трофеи. Финансовите параметри на сделката не бяха обявени официално, но едно е сигурно – Меси, ще бъде един от най-скъпоплатените футболисти, а и спортисти, в целия свят.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Колкото и да получи аржентинецът обаче, едва ли би се опрял във финансово отношение на най-богатия футболист в света, който странно или не, в момента е свободен агент.

Става дума за бившия нападател на Лестър – Фаик Болкиа, който е племенник на султана на Бруней, а това обяснява състоянието му от 20 млрд. долара.

За последно Меси игра в Пари Сен Жермен, който е един от най-богатите клубове в света, и се разписваше срещу заплата в размер от 41 млн. долара на година. Със спонсорските договори с някои от най-известните компании в света, Меси си докарва приходи от над 500 млн. долара, но въпреки това не може да се сравнява с 25-годишния Болкиа, който за последно игра в тайландския Чонбури.