Селекционерът на Уелс - Роб Пейдж, изрази желание Гарет Бейл да остане въвлечен в националния отбор, след като вчера нападателят обяви, че прекратява професионалната си кариера. Бейл, петкратен носител на Шампионската лига с Реал Мадрид, приключи изпълнена с трофеи кариера, след като изигра 111 мача и вкара 41 гола за Уелс – и двете му постижения са рекорди за мъжкия тим.

Пейдж разкри, че Бейл го е потърсил в неделя, за да го уведоми за решението си да се оттегли, като сподели, че напълно подкрепя капитана си.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Казах му, че смятам, че това е правилният момент да спре с футбола. Той се разписа на Световното първенство и е постигнал всичко във визитката си, това, което направи за тази страна е невероятно“, сподели наставникът за BBC.

Той добави, че е разговарял с Бейл относно възможността да остане в националния отбор, въпреки че все още не е ясно точно под каква роля.

„Би било страхотно да остане въвлечен, не мога да кажа точно в каква роля. За него предстои голяма промяна, връщане към нормалния начин на живот, но ще разговаряме отново след няколко седмици. Ще направим план за бъдещето, защото той има много какво да даде в съблекалнята и хотелската обстановка“, завърши Пейдж.