Старши треньорът на руския национален отбор по футбол Валери Карпин се надява на предсрочно премахване на санкциите от страна на Международната футболна федерация (ФИФА) и от Европейската централа (УЕФА).

"Ако кажем, че треньорският щаб на Русия е разочарован от решението на ФИФА, означава да не кажем нищо. Естествено, очаквахме, че победителят от баражите ще бъде определен на футболното игрище. Жалко за момчетата, които мечтаеха да играят на Мондиал 2022 и сега загубиха тази надежда. Надявам се, че санкциите на ФИФА и УЕФА бързо ще бъдат отменени и руският футбол ще се завърне на международната сцена", каза Карпин за сайта на Руския футболен съюз.

Вчера ФИФА и УЕФА се договориха да не допускат руски клубове и национални отбори да участват в състезания под егидата на организациите заради ситуацията около Русия и Украйна. Наказанието ще остане в сила до второ нареждане.

Руският национален отбор трябваше да играе срещу Полша на 24 март на баражите за Мондиал 2022. На 29 март победителят трябваше да се срещне с Швеция или Чехия на терена на спечелилия мача между Русия и Полша. В случай на поражение руснаците трябваше да имат приятелски мач същия ден със загубилия от Швеция - Чехия. Националните отбори на Полша, Швеция и Чехия излязоха с изявление, в което отказват да играят срещу Русия.