Канада се подготвя за полуфиналния двубой на Копа Америка срещу Аржентина, който беше определен като битка между Давид и Голиат от селекционера на канадския отбор Джеси Марш. 

Аржентина, шампион от Мондиал 2022, защитава титлата си от Копа Америка и оглавява ранглистата на ФИФА, докато Канада е едва на 48-о място в тази класация и прави своя дебют в турнира.

"Те са загубили само два пъти за пет години. Лионел Меси е най-добрият футболист, играл някога, но ние вярваме, че имаме шанс и това е начинът, по който се подготвяме", заяви Марш пред медиите.

Канада вече загуби един път с 0:2 срещу "гаучосите" на старта на Копа Америка след попадение на Хулиан Алварес и Лаутаро Мартинес, дошли след асистенции на Меси. 

"Знаем колко е силен този състав на Аржентина, защото играхме срещу тях, но също така имахме успех в определени моменти. Казах, че вероятно трябва да изиграем перфектен мач и може би дори тогава това може да не е достатъчно, за да се класираме. Меси има още много какво да даде на Аржентина, дори когато не се намира в отлична форма. Определено отново се справя много добре и трябва да внимаваме", каза още Джеси Марш.

Канада се изправя срещу Аржентина тази нощ в Ню Джърси. В другия полуфинал денонощие по-късно Колумбия ще играе с Уругвай в Шарлът. / БТА