Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте извика няколко нови лица, включително защитника на Реал Мадрид Фран Гарсия и халфа на Атлетик Билбао Ойхан Сансет за предстоящите квалификации от Евро 2024. „Ла Фурия Роха“ се изправя срещу Шотландия на 12 октомври и срещу Норвегия три дни по-късно в опит да си гарантира класиране за турнира в Германия следващото лято.

Гарсия бе част от състава, който триумфира в Нидерландия тази година с трофея от Лигата на нациите, но все още не е направил официалния си дебют за иберийците, докато Сансет получи първа повиквателна. 23-годишният полузащитник бе изгонен на два пъти от началото на сезона в шест мача за Атлетик, отбелязвайки и един гол срещу Алавес.

Де ла Фуенте се спря отново и на тийнейджъра от Барселона Ламин Ямал. 16-годишният талант стана най-младият играч и реализатор в историята на Испания през септември при разгрома над Грузия.

Шотландия е на първо място в група А с 15 точки от пет мача, включително успех над испанците с 2:0 у дома през март, докато иберийците са втори с девет пункта, при един двубой по-малко.

Съставът на Испания:

Вратари: Унай Симон, Кепа Арисабалага, Давид Рая

Защитници: Дани Карвахал, Хесус Навас, Робин льо Норманд, Давид Гарсия, Пау Торес, Аймерик Лапорт, Алехандро Балде, Фран Гарсия

Полузащитници: Родри Ернандес, Мартин Субименди, Микел Мерино, Фабиан Руис, Гави, Ойхан Сансет

Нападатели: Алваро Мората, Хоселу, Нико Уилямс, Ламин Ямал, Феран Торес, Йереми Пино, Микел Оярсабал.