В класацията влизат стадионите "Камп Ноу", "Уембли", "Сокър Сити", "Ацтека", вижте на кое място се класират те в света и научете много интересни факти за тях.

7 - СТАДИОН "УЕМБЛИ" - ЛОНДОН, АНГЛИЯ КАПАЦИТЕТ: 90 000 

Стадион "Уембли" е най-големият в света сред стадионите, на които всички места са покрити с козирка. По време на най-натоверените работни дни при строителството на стадиона на обекта са работили повече от 3500 човека. Над 56 км кабели са използвани при електрификацията на стадиона. Всеки от двата видеоекрана, монтирани на стадиона, има размер, равняващ се на сбора от екранните пространства на 600 домашни телевизора. Стадионът разполага с 2618 тоалетни – повече от всеки друг стадион в света. Това се дължи най-вероятно на факта, че британците обичат да пият много бира.

6 - "РОУЗ БОУЛ" - КАЛИФОРНИЯ, САЩ КАПАЦИТЕТ: 92, 542

"Роуз Боул" е открит стадион в Пасадина, Калифорния, САЩ. Стадионът е бил домакин на събития от Олимпийските игри през 1932 г. и 1984 г. Първоначално "Роуз Боул" е бил построен във формата на подкова. Южните трибуни са завършени през 1928 г., като с това се завършва кръглата форма на стадиона.

5 - СОКЪР СИТИ - ЙОХАНЕСБУРГ, ЮЖНА АФРИКА КАПАЦИТЕТ: 94, 736

"Сокър Сити" е стадион в  Южна Африка. В средата на 1980-те год. футболни функционери се събират и решават да се построи първият национален стадион в страната. През 1990 г. в "Сокър Сити" се състоява първият масов митинг след освобождаването на Нелсън Мандела. Дизайнът на фасадата е уникален, напомнящ на глинено гърне. Стадион "Сокър Сити" е най-големият стадион в Африка.

4 - СТАДИОН "АЗАДИ" - ТЕХЕРАН, ИРАН КАПАЦИТЕТ: 95, 225

Стадионът е част от комплекса Азади, където има гребна база, футболни терени за обучение, фитнес, закрити плувни съоръжения и волейболни зали. Около стадиона има над 10 000 паркоместа. 

3 - СТАДИОН "КАМП НОУ" - БАРСЕЛОНА, ИСПАНИЯ КАПАЦИТЕТ: 99, 787

Стадион "Ноу Камп" или "Ново поле" е собственост на ФК Барселона от неговото построяване през 1957 г. Оценен е от УЕФА с 5 звезди, домакин е на множество международни срещи от висока класа. "Ноу Камп" е най-големият стадион в Европа.  ФК "Барселона" спечелва първия си двубой на Ноу Камп с победа от 4-2 срещу Легия (Варшава). Над 99 000 фенове са присъствали на това събитие. В съоръжението се включват магазин за сувенири, мини терени за тренировките както и параклис за играчите.

 2 - СТАДИОН "АЦТЕКА" - МЕКСИКО СИТИ, МЕКСИКО КАПАЦИТЕТ: 106, 187

Практическият му капацитет е 105 064 места. Рекордната му посещаемост е 119 853 души на мача Мексико - Бразилия, 07 юли 1968 г. Считан за един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света Ацтека е първият стадион, домакин на 2 финала на световни първенства по футбол. 
Той е домакин на четвърт-финалния мач през 1986 г. между Аржентина и Англия, в който Диего Марадона вкарва "Гола на века".

1 - СТАДИОН "ПЪРВИ МАЙ РУНГРАДО" - ПХЕНЯН, СЕВЕРНА КОРЕЯ КАПАЦИТЕТ - 150 000

Това е най-големият стадион в света по капацитет. Към настоящият момент се използва от националния футболен отбор на Северна Корея, а също и за лекоатлетически състезания, но основно за масови игри, наречени „Ариранг“. През 2002 г. в игрите се включват гимнастически и художествени изпълнения, като в тях вземат участие над 100 000 души--. Постижението е записано в рекордите на Гинес. Застроената площ, която заема стадиона е в размер на 207 000 м2, като най-високите части на покрива се извисяват на 60 метра над земята.