Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт коментира успеха на "трите лъва" срещу Украйна с 2:0, с който оглави класирането в Група "C" на квалификациите за Евро 2024. 

"Срещу Италия представянето ни не бе перфектно, но показахме класа и устойчивост, за да постигнем този резултат, особено в края на мача, когато останахме с 10 човека. Днес смятам, че представянето ни бе на много високо ниво, както с топка в крака, така и без. Поставили сме си цел и днес играчите бяха безупречни. Те направиха така, че един наглед сложен мач да изглежда доста лесен. Много съм доволен от това", сподели той.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Неговият глад за победи и неговата скромност го водят по пътя, по който е поел. Той може да продължи да се развива и да се учи. Не очаквам нищо друго, познавайки го добре, както и неговото семейство. Той има невероятна подкрепа около себе си. Не искам да правя оценки къде се намира сред най-добрите във футбола, защото така ще го поставим в ситуация, в която не искаме да е. Важното е, че той не спира да прогресира, приятно е да се работи с него, така че трябва да го оставим на мира, а не да го сравняваме с други", допълни Саутгейт за Букайо Сака.