Саудитската професионална лига ще направи нов опит да доведе голямата звезда на Ливърпул през следващото лято, твърди Daily Mail в неделя. Преди няколко месеца местният Ал Итихад предизвика смут на „Анфийлд“, като направи зашеметяващата оферта от 200 милиона паунда за египтянина в края на трансферния прозорец, на която Ливърпул в крайна сметка успя да устои.

След като инвестира 750 милиона паунда в нови играчи през последния трансферен прозорец, разходите на местните отбори ще бъдат леко ограничени през следващата година, поради различни търговски договори за следващите 18 месеца, но Салах се счита за изключение.

31-годишният нападател се смята за още по-важна трансферна цел на саудитите от Кристиано Роналдо, който незабавно направи сериозно влияние, когато се присъедини към Ал Насър, след като напусна Манчестър Юнайтед преди 12 месеца. Причината е, че Салах е икона на целия арабски свят.

Салах ще има оставащи 12 месеца от сегашния си договор, според който получава по 300 хиляди паунда на седмица, през следващото лято, оставяйки Ливърпул пред избор между това да спечели пари от него или да му предложи нов контракт, с който да го запази до края на кариерата му. Салах не настояваше да напусне миналото лято, въпреки че сега може да е различно, ако Ливърпул опита да застане на пътя му в края на сезона.

Ливърпул не можа да се конкурира с изключителното предложение за заплата на египтянина в размер на 1,25 милиона паунда на седмица, предложено от Ал Итихад миналото лято, но все пак нападателят може да избере да остане, ако даде приоритет на спортния аспект за спечелване на повече титли най-високо ниво като Висшата лига и Шампионската лига.