САЩ и Нидерландия завършиха 1:1 в дербито на група “Е” от Световното първенство по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия. 

“Лалетата” откриха резултата в 17-ата минута с попадение на Джил Роорд, но американките доминираха през второто полувреме и успяха да изравнят чрез Линдзи Хоурън в 62-ата минута. 86 минути за Нидерландия записа Виктория Пелова, чиято майка е българка.

Сблъсъкът в Уелингтън беше повторение на финала от Мондиал 2019, спечелен от САЩ. Двата отбора оправдаха очакванията и предложиха един от най-качествените двубои от началото на шампионата. Нидерландия започна много амбицирано и Роорд използва грешка на Кристал Дън, за да изведе тима си напред. 
 
Натискът на САЩ до почивката беше удържан, но през второто полувреме американките заиграха още по-силно. В 62-ата минута Хоурън, която се разписа и при разгрома с 3:0 над Виетнам на старта, използва центриране на Роуз Лавел и с глава опъна мрежата - 1:1. 
 
След днешното равенство съперниците оглавяват класирането в групата с по 4 точки. В последния кръг САЩ се изправя срещу Португалия във вторник, а нидерландките ще търсят убедителна победа срещу Виетнам, за да се преборят за първото място.