Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич остава начело на руския Пари НН (Нижни Новгород) след като тимът запази мястото си в местната Висша лига, съобщи пред журналистите генералният директор на клуба Давид Мелик-Хусеинов.
Пари НН се спаси днес, след като във втория плейоф победи с 2:0 Арсенал (Тула) от втора дивизия като гост. В първата среща тимът от Тула спечели с 2:1, но общият резултат е 3:2 в полза на тима на Илич.

Сръбският специалист пое отбора от Нижни Новгород на 4-и май след уволнението на Сергей Юран, когато тимът имаше сериозна опасност да изпадне. Все пак той успя да запази елитния статут, което го оставя и на поста.

"Беше много сложен сезон, най-вече заради голямо количество контузии на основните играчи. Зимните ни попълнения също бяха с контузии, но момчетата удържаха, дочакаха момента си. В крайна сметка чрез баражи изпълниха целта. Саша Илич остава треньор. Договорът му е за още година и половина – до декември 2025-а година", обясни директорът.

Пари НН е вторият отбор на Илич след ЦСКА. Уволнен от стадион Българска армия, той се премести в Гърция и там успя да вдигне тима на Атромитос, който също беше в зоната на изпадащите и го закрепи в средата на гръцката Суперлига./ БТА