Наставникът на Лацио - Маурицио Сари, се изказа доста остро относно състоянието на терена след равенството 0:0 в гостуването на неговия отбор в плейофите на Лигата на конференциите срещу отбора на ЧФР Клуж. Столичани се класираха за 1/8-финалите след победа с 1:0 в първия мач.

Въпреки това треньорът на италианците не спести критиките си към нещата, на които стана свидетел в мача на неговите играчи срещу румънския клуб.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

 „УЕФА не уважава много футбола, ако разрешава такива терени. Ние нямаше как да играем футбол тук. Тази вечер играхме някакъв спорт, който е подобен на футбола, но не е футбол, защото теренът беше напълно неподходящ за игра. Винаги чувам УЕФА да говори за уважение, но те имат много малко уважение към футбола и играчите, щом ги карат да играят на такива места. Това просто не е такъв футбол. Въпреки това се справихме добре и е жалко, че не спечелихме“, каза Сари пред италианското издание на Sky Sports.

Лацио предстои да разбере съперника за 1/8-финалите в Лигата на конференциите в рамките на днешния следобед, а мачовете предстои да изиграе на 9 и 16 март.