Легендата на Барселона и Испания Андрес Иниеста изобщо няма намерения да се отказва. Полузащитникът на японския Висел Кобе ще навърши 36 години в средата на следващия месец, но въпреки това окачването на бутонките за него е твърде далеч във времето.

"Краят на моята кариера ще стане факт, но, честно казано, го виждам далеч във времето. Чувствам се добре, мотивацията ми също е висока. За мен е ясно, че искам да остана в света на спорта и след отказването си. Бих искал да остана в света на футбола", заяви авторът на най-ценния гол в историята на испанския футбол в интервю за клубния канал на Барселона.

"Аз съм вкъщи, изпълнявам инструкциите и се надявам скоро отново да се върнем към нормалния начин на живот. Ситуацията в Япония е спокойна. Поддържам контакт със съотборниците. Трудно е да следя мачовете на Барса поради различните часови зони. Барселона има впечатляващ отбор, сега има различни футболисти и ще видим на какво са способни. Най-лошото в Кобе е, че ми липсва домът. Иначе градът е спокоен, уютен. Прекрасно е наистина как се отнасят хората с нас тук", добави той.