Мохамед Салах заяви, че Египет трябва да се реваншира за предишни провали, когато се изправи срещу Камерун в четвъртък вечер в полуфиналите на турнира за Купата на африканските нации.

„Фараоните“ не са печелили трофея от 2010-а насам, като загубиха в последното препятствие през 2017 от Камерун, техният опонент отново в Яунде, и бяха отстранени още в осминафиналната фаза на домашния турнир през 2019. Но звездата на Ливърпул смята, че сега нещата могат да бъдат различни.

39 снимки

„Преди всичко, имаме дълг да докажем на целия свят, че „фараоните“ все още притежават нужното, за да бъдат коронясани за шампиони на Африка. Разочаровахме нашите фенове през 2019, когато бяхме домакини. Трябва да се реваншираме сега за предишните си провали. Това е ново поколение на „фараони“. След загубата от Нигерия (б.ред; в груповата фаза на 11 януари) трябваше да променим някои неща. Видяхме толкова много изненади в турнира и знаем, че единственият начин да продължим напред е като подобрим нашата игра“, започна той за „The Guardian of Nigeria“.

„Щастлив съм, че победихме Мароко, за да стигнем до полуфиналите. Но пътят не свършва до тук. Следващият ни съперник е Камерун и ще удвоим усилията си. Ще ни трябва колективно усилие. Да, аз съм капитан на отбора, но Салах не може да се справи сам. Ние сме в турнир и вярвам, че ако се възползваме от шансовете си, можем да преодолеем Камерун и вероятно да спечелим трофея на 6 февруари“, коментира още Салах.

В другия полуфинал един срещу друг в сряда вечер ще се изправят друг от фаворитите – Сенегал, вицешампион от 2019, и Буркина Фасо, елиминирал шампиона от 2004 Тунис в четвъртфиналите.