Голмайсторът на Ливърпул - Мохамед Салах, е обявил, че би искал да се присъедини към саудитския Ал Итихад, където да опита нещо ново в кариерата си, твърди журналистът Руди Галети.

Окончателното решение обаче ще зависи от Ливърпул и мениджъра Юрген Клоп. Очаква се саудитците да изпратят оферта за повече от 100 милиона долара, за да убедят „червените“ да го продадат.

Следващите 48 часа ще бъдат решаващи за бъдещето на Салах, тъй като от Ал Итихад са поставили краен срок на Ливърпул да вземе решение до понеделник, 28 август. Тимът от Саудитска Арабия ще настоява докрай да убеди мърсисайдци най-вече Клоп.

Салах има договор на „Анфийлд“ до 2025-а година, а германският мениджър вече каза, че всякакви официални оферти, надвишаващи дори 100 милиона лири за звездите на мърсисайдци, ще бъдат отхвърлени.

БГНЕС / BGNES
45 снимки

„Винаги е малко трудно да се говори за медийни истории, защото в момента няма какво да кажем. Нямаме оферта, Мо Салах все още е играч на Ливърпул, очевидно за всички неща, които правим, той е от съществено значение и ще бъде. Ако имаше нещо, отговорът щеше бъде „не“, бяха думите на Клоп на пресконференцията преди днешното гостуване на неговия тим на Нюкасъл Юнайтед.