Кристиано Роналдо спечели първия си трофей от 2021 година насам, след като изведе Ал Насър до забележителна победа във финала за Купата на арабските клубни шампиони.

Отборът на Роналдо победи саудитския си съперник Ал Хилал с 2:1 след продължения, въпреки че игра доста време само с 10 човека. Бразилското крило Микаел изведе Ал Хилал напред в началото на второто полувреме, преди Ал Насър да остане с 10 футболисти в средата на втората част.

Gulliver/GettyImages
64 снимки

Летните попълнения Калиду Кулибали, Рубен Невеш и Сергей Милинкович-Савич играха за Ал Хилал, докато Роналдо, Садио Мане, Марсело Брозович и Алекс Телес започнаха за Ал Наср.

Второто полувреме на този двубой бе особено драматично. Ал Хилал поведе в 51-ата минута, когато Микаел откри резултата след подаване на Малком. След гола удар на Талиска доведе до блестящо спасяване, а опит на Кристиано с глава бе блокиран. Ал Амри усложни задачата на Ал Насър, след като получи червен картон за нарушение срещу Малком в 71-вата минута.

Кристиано обаче не се отказа и поведе отбора си. В 74-ата минута отличен пробив на Ал Ганам завърши с подаване към португалеца, който засече топката пред вратата за 1:1. Малко по-късно съдията отсъди дузпа за Ал Хилал, което доведе до бурни протести от страна на съперника и червен картон за една от резервите на пейката.

До края на редовното време попадение на Роналдо бе отменено поради засада, а в последните минути Ал Хилал направи няколко пропуска. Милинкович-Савич на два пъти не се възползва от прекрасни ситуации, въпреки че при първата имаше и засада. Малком пък развинти защитата с поредица от финтове, но ударът му бе блокиран.

В първото продължение удар на Роналдо бе отразен от вратаря. В 98-ата минута Мане бе изведен на добра позиция и опита да намери португалеца, но топката се върна към Фофана. Халфът отправи добър удар и топката се удари в гредата, а при добавката Кристиано с глава прати топката в мрежата за 2:1.

Треньорът на Ал Насър Луис Кастро бе изгонен малко преди края на първото продължение след бурни протести за едно нарушение. Ал Хилал натискаше, но като цяло не стигна до чисти възможности, въпреки че играеше с човек повече.