Русия победи Турция с 2:0 в двубой от турнира Лига на нациите. Срещата беше от група В на Втора лига. Головете за успеха на "Сборная" реализираха Нойщетер и Черишев.

Домакините започнаха добре срещата и още в 4-ата минута те пропуснаха реално голово положение. Турция организира добра атака в 16-ата минута на срещата, но Джикия се справи в последния момент. В ответната атака руснаците отвърнаха с удар към вратата на Болат, който улови уверено топката.

В 20-ата минута Русия откри резултата. Джикия овладя топката на гърди и стреля силно, кълбото се отклони от страничната греда, и попадна в Нойщетер, който от няколко метра вкара първия гол в мача.

Гостите пропуснаха изгодна ситуация в 34-ата минута, когато Юндер пробва мерника си, но Гилерме се справи, малко по-късно и Чалханоглу пропусна да се разпише, стреляйки неточно.

В края на полувремето и Головин не съумя да се разпише, за да изведе тима си с два гола напред.

Турция започна активно второто полувреме, но не съумя да стигне до изравняването. Русия от своя страна стигна до втори гол след образцова атака. Вратарят Гилерме прати пас към Головин, който напредна по дясното крило и пусна отличен пас към Черишев, който не остави шансове на Болат. 

Руснаците пропуснаха доста шансове да направят резултата и класически, но в крайна сметка се зодоволиха само с успех 2:0. Русия е на първата позиция с актив от 7 точки, а Турция е на второто място с 3.