Румънското първенство изглежда, че ще бъде първото, което ще се премести извън страната, за да завърши шампионата. Лига 1 и федерацията на страната постигнаха споразумение за прехвърлянето на отборите в турския курорт Анталия, на повече от 1000 километра от столицата Букурещ. Според Gazeta Sporturilor всичко ще започне след две или три седмици с прехвърлянето на отборите в Турция с чартърни полети. В Анталия ще протече мини-подготовката и през юни първенството, като краят е предвиден за края на юли.

Въпреки че операцията по прехвърлянето ще бъде покрита икономически от Лига 1 и федерацията, все пак те се надяват, че парите ще бъдат възстановени от телевизионните права за излъчването на мачовете.

Хотелите в Анталия ще могат лесно да бъдат активирани, но не и стадионите, тъй като градът разполага с едно голямо съоръжение – на Анталияспор, както и едно по-малко с капацитет от 1000 седящи места. Това може да доведе до намаляване на приходите от телевизионните права.

Съществува и още един проблем. Турската Суперлига също възнамерява да довърши първенството си в Анталия, което ще създаде усложнения. Друга пречка е, че температурите в Анталия през лятото са много високи.

След 26 кръга Клуж е на първо място в Лига 1 с актив от 30 точки, следван от ФКСБ и Университатия Крайова с по 26 пункта.