Кристиано Роналдо продължава да блести по терените в Саудитска Арабия. Въпреки че през февруари ще стане на 39, португалецът продължава да е водеща фигура за своя Ал Насър.
 
5-кратният носител на "Златната топка" закръгли головете си от началото на сезона на 20, като се разписа при убедителното 5:2 срещу Ал Шабаб в мач от 1/4-финалите за Купата на краля на Саудитска Арабия.

Попадението бе под №50 за португалеца през 2023 г. Така той изпревари Хари Кейн и Килиан Мбапе, които имат по 49 гола за клубовете си и националните отбори, и настигна нападателя на Манчестър Сити - Ерлинг Халанд, който също е с 50 попадения през годината.

"Страхотна победа! Развълнуван съм, че вкарах своя 50-и гол за 2023 г., всичко това благодарение на непоколебимата подкрепа на моите съотборници, фенове и семейството ми! Тази година има време за още няколко гола", написа Роналдо в социалните мрежи.

Победата класира Кристиано и компания за полуфиналите в турнира, а останалите голове бяха дело на Фофана, Садио Мане, Гариб и Маран.

Преди това другият фаворит за трофея - Ал Хилал, също се класира убедително за полуфиналите. Тимът, в който звезда е тежко контузеният Неймар, спечели с 3:0 над Ал Таавун.
 
Резултата в мача откри Майкъл в добавеното време на първото полувреме. След това Александър Митрович заби дежурния си гол за 2:0 в 51-вата минута, а крайното 3:0 оформи Малком в 84-тата минута.