Кристиано Роналдо разкри, че е отказал оферти от клубове по целия свят, за да се присъедини към саудитския Ал Насър, след като стана свободен агент през ноември, когато беше прекратен договора му с Манчестър Юнайтед.

Сега става ясно, че едно от предложенията е дошло от бразилския гранд Коринтианс, но офертата на Ал Насър е била 20 пъти по-висока, това разкри президентът на клуба Дуилио Монтейро Алвес.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

„Знам, че имаше предложения и от Европа. Но предложението от Саудитска Арабия беше 20 пъти по-високо“, каза Алвес.

„Говорих шест, седем пъти с Жорже Мендеш (агентът на Кристиано Роналдо) и в крайна сметка изпратихме предложение чрез друг човек. Направих предложението и дори се надявах, че той няма да го приеме (смее се). Шегувам се, но мисля, че трябваше да опитаме [...]. Когато си президент на Коринтианс, трябва да преследваш най-добрите в света“, допълни Алвес.

Петкратният носител на „Златната топка“ реши да се присъедини към Ал Насър и по този начин се превърна в най-добре платеният спортист в света. Португалецът подписа договор за две години и половина, който според информациите е на стойност от 212 милиона долара годишно.