Първенството на Саудитска Арабия е в заглавията на медиите тази седмица, тъй като някои от най-големите футболни звезди са свързвани с трансфер в шампионата, сред които Карим Бензема, Лука Модрич и Лионел Меси.

Един човек обаче вече е там и изглежда няма да напусне скоро. Кристиано Роналдо се присъедини към Ал Насър през януари и, след като имаше информации, че 38-годишният португалец иска да напусне след само шест месеца, той обяви, че иска да остане.

„Щастлив съм тук, искам да продължа тук“, каза нападателят в интервю в четвъртък. „Ще бъда част от вашия свят, вашата култура, ще бъда тук, надявам се да накарам хората да се забавляват чрез моите мачове, моето представяне и да печеля неща, но отново, благодаря ви, че ме посрещнахте и ще се опитам да давам най-доброто от себе си през времето, през което ще бъда тук.“

„Лигата е много добра, но смятам, че има много възможности да продължи да се развива. Първенството е оспорвано, има много добри отбори, много добри арабски футболисти. Но има нужда да се подобри инфраструктурата. Дори и реферите, системата ВАР... трябва да са по-бързи. Има и други дребни елементи, които могат да се подобрят, но аз съм щастлив тук и искам да остана. Аз ще остана! По мое мнение, ако продължаи да се развива по този начин, в следващите пет години първенството на Саудитска Арабия ще стане едно от топ 5 първенствата в света".

Бившият играч на Манчестър Юнайтед призна, че му е трябвало повече време да се нагоди към живота и начина на игра Саудитска Арабия, откакто напусна Англия в началото на календарната година.

„В Европа тренираме повече сутрин, но тук тренираме следобед или вечер, а през Рамадан тренираме в 10 вечерта, така че това е малко странно. Но както ви казвам, тези ситуации са част от преживяването, градят се спомени. Харесва ми да изживявам тези моменти, защото се учиш с тези неща. Трудно е, но не е нещо, което не съм виждал преди. От моя опит досега мога да кажа, че феновете в Саудитска Арабия наистина обичат футбола и обичат да си живеят живот. Това е добре и съм щастлив досега“.

Откакто напусна Висшата лига, португалският национал отбеляза 14 гола в 16 мача за настоящия си клуб. Ал Насър завърши като подгласник на Ал Итихад, който е силно свързван с трансфер на Карим Бензема.

„Е, очакванията ми бяха малко по-различни. Честно казано очаквах да спечеля нещо тази година, но не винаги нещата стават така, както мислим или така, както искаме. Понякога се нуждаем от страст, последователност и постоянство, за да постигнем най-доброие неща. Така че все още вярвам, че следващата година ще подобрим много. В последните пет или шест месеца отборът се подобри много, дори лигата, всички отбори се подобриха“.

„Понякога отнема време, но ако вярваш и смяташ, че това е твоята цел, мисля, че всичко е възможно. Очаквах да спечеля нещо тази година, но не успяхме. Но през следващата съм наистина уверен, че нещата ще се променят и ще вървим по по-добър начин. Така че нека вярваме и да работим върху това“.

„Ако дойдат още големи играчи, млади играчи, ветерани... те са добре дошли, защото, ако това се случи, лигата ще стане още по-силна“, заяви Роналдо.