Бившата звезда на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус - Кристиано Роналдо, вече има желание да напусне Ал Насър, въпреки че е в Саудитска Арабия само от няколко месеца. Португалският национал напусна „червените дяволи“ след скандалното интервю, което даде пред журналиста Пиърс Морган, в което нападна мениджъра Ерик тен Хаг и други ключови фигури на „Олд Трафорд“.

Роналдо не можа да си намери клуб в Европа, след като договорът му с Юнайтед беше прекратен, и в крайна сметка взе изненадващото решение да премине в Ал Насър.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Mundo Deportivo твърди, че 38-годишният португалец вече му е писнало от ситуацията и трудностите, които изпитва в Саудитска Арабия, като мисли за заръщане в Европа или някъде другаде, в зависимост от това какви оферти пристигнат. Според правилата на ФИФА обаче, ако Кристиано реши да прекрати договора си с Ал Насър без уважителна причина, ще трябва да изплати компенсация за оставащите две години от договора си. В самия контракт има клаузи, които предвиждат и други санкции за футболиста. Той подписа за 2,5 години срещу 200 милиона евро на година. Освен това в договора има бонуси, които са предвидени за членовете от семейството на петкратния носител на „Златната топка“.

Интересно е да видим дали някой от европейските грандове може да приюти Роналдо през лятото или нападателят ще отиде отвъд Океана в американската МЛС, която на този етап изглежда най-вероятната му следваща дестинация.

Роналдо има 13 гола в 14 мача в саудитската лига за Ал Насър, но е интересно дали все още ще може да се представя на най-високо ниво в големите европейски първенства.