Кристиано Роналдо и Лионел Меси са отказали многомилионни предложения от Саудитска Арабия, съобщава Дъ Телеграф.
 
Министерството на туризма на Саудитска Арабия реши да инвестира много пари в популяризирането на страната, а Роналдо и Меси трябваше да бъдат основните й промоутъри.
 
От министерството са влезли в контакт с представителите на двамата играчи, но получили отказ. Саудитците са предложили по шест милиона евро годишно на Роналдо и Меси, за да бъдат част от кампанията „Посети Саудитска Арабия“.
 
Според сделката, Роналдо и Меси е трябвало да посещават периодично Саудитска Арабия, а лицата им е трябвало да бъдат използван за рекламни материали. 
 
Първият, който е отхвърлил офертата, е бил Кристиано Роналдо. Той е подчертал, че отказът му е заради нарушаването на основните човешки права в Саудитска Арабия. Екипът на Меси е върнал същия отговор.
 
По-рано този месец президентът на ФИФА Джани Инфантино участва в рекламно видео за правителството на Саудитска Арабия. 3.5-минутната ПР кампания бе публикувана в Туитър от министерството на спорта в страната, включвайки Инфантино, който участва в ритуален танц с меч и кадри на палатите в Дирия. „Това е невероятна гледка, невероятна история. Това е нещо, което светът трябва да дойде и да види“, споделя Инфантино във видеото.